top of page

Inovație: SÜDWEST Drytec® pentru fațade perfect protejate

Se usucă rapid, perfect protejat


Fațade pe care se scurge imediat ploaia, ceața sau roua – asta este ceea ce îndeplinește acum inovația revoluționară de la SÜDWEST: noua vopsea pentru fațade Drytec®. Umiditatea se scurge cu viteza fulgerului pe suprafața sa microstructurată cu secțiuni hidrofobe și hidrofile, urmând un principiu bionic. Peretele nu absoarbe umiditatea, nu se formează peliculă de umezeală la suprafață. Drept urmare, Drytec® oferă protecție naturală împotriva algelor și ciupercilor, ecologică fără nici un biocid. Deoarece vopseaua poate fi folosită pe nenumărate substraturi și, de asemenea, rezistă la sarcini mecanice mari, este ideală ca acoperire exterioară universală.


Vopselele pentru fațadă trebuie să îndeplinească cerințe înalte: ar trebui să protejeze peretele exterior pe termen lung, să permită un design atractiv și să fie ușor de prelucrat. Cu Drytec®, SÜDWEST își extinde acum gama de fațade cu un produs care devine prima alegere pentru un număr mare de aplicații.


Natura ca model de urmat


Cercetarea bionică a reușit să transfere un fenomen de la natură la vopsea: formula de liant Drytec® imită structura cochiliei în formă de nob a gândacului care bea ceață și asigură că umiditatea se condensează cu viteza fulgerului și apoi curge imediat. Rezultatul: În comparație cu vopselele convenționale, ploaia, roua sau ceața se scurg extrem de repede, iar fațada rămâne uscată. Infestarea cu alge și ciuperci este prevenită în mod eficient, deoarece terenul de reproducere este retras - ecologic fără biocide. Drytec® este acum, după Lotusan, a doua culoare bionică - ambele sunt produse tehnice de top. Natura este un profesor bun”, raportează managerul de marketing SÜDWEST Michael Killing.


Aplicabil universal

Fațadele mixte sunt în vogă în arhitectura modernă – combinațiile de materiale diferite conferă fațadelor caracterul lor individual. Drytec® poate fi utilizat pe o mare varietate de substraturi: beton, cărămidă clinker, metal, plăci de fibrociment, ipsos sau sisteme compozite termoizolante, pot fi acum vopsite cu o singură culoare, făcând inutile schimbările de produs costisitoare și consumatoare de timp. Economisirea timpului, împreună cu randamentul foarte mare, contribuie la eficiența economică a Drytec®.

Suprafețe perfecte de lungă durată.



O mare parte din liantul utilizat este pe bază de acrilat pur de înaltă calitate. Acest lucru duce la o structură a suprafeței foarte uniformă, închisă - ruperea umpluturii este scăzută, efectul de scriere este minimizat. Prin urmare, fațada poate rezista chiar și la sarcini mecanice mari. Acest lucru asigură suprafețe frumoase de lungă durată, chiar și la intrările în casă și alte părți de fațadă care sunt supuse unor sarcini mai mari. În plus, lianții încapsulează în mod ideal pigmenții de culoare, ceea ce contracarează decolorarea din cauza radiațiilor UV și asigură tonuri de culoare stabile pe parcursul multor ani.


Drytec® poate fi periat, rulat sau prelucrat prin metoda de pulverizare. Datorită sistemului SÜDWEST All-color-mix, este ușor disponibil într-o gamă largă de culori. De la alb clasic la nuanțe intense, închise, oferă nenumărate opțiuni de design - pentru o fațadă estetică și în același timp protejată durabil.









bottom of page